Ihana kesä(työ)loma!

Lukuvuosi vetelee viimeisiään. Nyt on siis hyvä hetki ruveta asennoitumaan tulemaan kesätyöhän (tai työttömyyteen). Tämän innoittamana fiilistelin vähän sitä, mitä kesällä voi olla edessä!

1. Työtön

Tuhansista ja tuhansista hakemistasi paikoista yksikään ei napannut. Seuraavat kolme tai neljä kuukautta tulevat siis menemään norkoillessa. Tai yrität ehkä tehdä vähän tai ”tehdä” kesäopintoja. Teit mitä tahansa, kaikki kuitenkin tuomitsevat sinut laiskaksi vetelehtijäksi, joka ei onnistunut saamaan edes kesätöitä. Syyttävien kanssaeläjien ikeessä menetät hiuksesi hermoillessa siitä, miten maksat ensisyksyn makaronit. CV:si itkee verta. Ei siis stressiä. Aurinkolasit nenälle ja rannalle – nauti vielä kun voit!

2. Duunari

Vietät kesäsi kaupan kassalla, siivoamassa tai uimavalvojana. Koska nautiskelet vuorotyöstä, et koskaan näe aurinkoa, kavereita tai oikeastaan edes vapaapäiviä. Inhoat kesää, työtäsi, työkavereitasi ja elämääsi. Palkkasi on niin naurettavan pieni, että et maksa sillä edes työmatkojasi. Pääset tulevaisuudessa selittelemään työnantajille, miksi et ole tehnyt mitään ”oikeita töitä”. Mutta hei, kesän jälkeen on todella motivoivaa palata opiskelemaan ja valehdella itselleen, että seuraavan vuoden vietät oman alan työpaikassa!

3. Onnettaren suosikki

Ja sitten on se kolmas tyyppi, jota me kaikki kadehdimme. Se ketale, jolla oli parhaat suhteet tai sitten vain uskomaton tuuri. Hän, joka oikeasti löysi oman alan töitä, ja vieläpä kunnon palkalla. Hän, joka rakentaa jo nyt itselleen valoisaa tulevaisuutta. Toki sitä tehdessään samalla stressaa itsensä hengiltä haastavissa, vaikeissa ja järjettömissä työtehtävissä. Mutta hei, CV kiittää!

Olit sitten kuka tahansa meistä, tsemppiä kesään! Muistakaa kaiken kiireen keskellä myös lomailla ja nauttia (sateisesta ja vähälumisesta) Suomen suvesta.

 

terkuin Kirsi – Hän joka sai vuosien jälkeen vihdoin oman alan kesätöitä

Related Posts

No results found

Valikko