Opiskelijajäsenyys

Jäsenyytesi alkaa, kun liityt omaan opiskelijayhdistykseesi ja Suomen Ekonomeihin. Suomen Ekonomien jäsenyys on ilmainen. Liittyessäsi Suomen Ekonomit veloittaa Warrantti ry:n jäsenmaksun ja tilittää sen eteenpäin yhdistyksellesi. Liity tästä.

Suomen Ekonomien opiskelijajäseniksi voivat liittyä ainoastaan suomalaista kauppatieteellistä yliopistotutkintoa suorittavat opiskelijat.

Ekonomijäsenyys

Suomen Ekonomien opiskelijajäsenyys katkeaa valmistumishetkellä. Tämän jälkeen voit liittyä Suomen Ekonomien ekonomijäseneksi. Samalla valitset oman ekonomiyhdistyksesi, esimerkiksi Vaasassa Vaasan Ekonomit ry.

Kylterien ja ekonomien yhteisö

Suomen Ekonomien jäseniksi hyväksytään ekonomit ja kauppatieteiden opiskelijat eli kylterit. Yhteensä yli 50 000 jäsentä muodostavat 25 ekonomiyhdistyksen ja 14 kylteriyhdistyksen kansallisen verkoston.

Ajantasaisimmat tiedot löydät osoitteesta ekonomit.fi

Kylteriyhdyshenkilö Vaasan yliopistossa

Isla Hurme

Kylteriyhdyshenkilö

MIKÄ SINUSTA TULEE ISONA?

Kylteri-Ekonomi -mentorointi Vaasassa

Oletko lähellä valmistumista ja toivoisit apua urasuunnitelmiesi selkeyttämisessä? Siintääkö tavoitteissasi talousjohtajan paikka tai haaveiletko kansainvälisestä urasta ulkomailla? Kylteri-Ekonomi-mentorointiprojekti järjestetään jälleen Vaasassa ja mukaan etsitään opintojen loppuvaiheilla olevia kauppatieteilijöitä. Suomen Ekonomien ja Warrantti ry:n järjestämässä mentorointiohjelmassa tuodaan yhteen mentori (valmistunut ekonomi) ja aktori (opiskelija), jotka valitsevat yhdessä molempia yhdistävän teeman, jonka ympärille yhteydenpito keskittyy. Mentoroinnissa on siis kyse kokemusten, näkemysten ja osaamisen siirtämisestä ja välittämisestä henkilöltä toiselle – ammattilaiselta sinulle.

Mitä siitä saa?

Opiskelijamentoroinnin perustavoitteena on edistää ja tukea opiskelijan tulevaa työuraa sekä nopeuttaa sen kehitystä. Parhaimmillaan siitä saa apua urasuunnitteluun, työelämävalmennusta ja kontakteja työelämään.

Miten se toimii?

Projekti käynnistyy yhteisen aloitustilaisuuden merkeissä, jossa mentorit ja aktorit pääsevät tutustumaan toisiinsa ja saavat valmennusta projektiin. Tämän jälkeen aktorit tapaavat mentoreiden kanssa itsenäisesti omien aikataulujensa mukaan (hyvä tapaamisrytmi on n. 1krt/kk). Kahdenkeskeisten tapaamisten aiheet ja teemat perustuvat ensisijaisesti aktorin tarpeisiin ja toiveisiin.

Miten pääsee mukaan?

Haku ohjelmaan tapahtuu mentorille tästä linkistä ja haku aktoriksi tapahtuu tästä linkistä! Mentoriparien tai pienten ryhmien muodostus tehdään vastausten perusteella, joten kerrothan omista tavoitteistasi ja toiveistasi mahdollisimman rehellisesti. Tarkoitus on löytää mahdollisimman samanlaisilla intresseillä sekä taustoilla ja kiinnostuksen kohteilla varustettuja pareja/pienryhmiä, joten vastaathan nimenomaan omista lähtökohdistasi. Hakemuksen täyttäminen vie noin kymmenen minuuttia, joten täytäthän omasi nyt! Haku päättyy sunnuntaina 20.10.2019.

 

Reunaehdot hakemiselle:

  • Osallistuminen ensimmäiseen tapaamiseen (aloitustilaisuuteen) on välttämätön. Projektin aloitustilaisuus on loka-marraskuun vaihteessa Vaasan yliopistolla.
  • Kylterin on oltava maisterivaiheen opiskelija.
  • Ekonomilla on oltava oman alan työkokemusta valmistumisen jälkeen. Valmistuminen saa olla tuoreessa muistissa, sillä vastavalmistunut ekonomi on paras neuvomaan ensimmäisen työpaikan etsimisessä!

 

Aikataulut:

  • Aloitustilaisuus Vaasan yliopistolla loka-marraskuun vaihteessa. Kesto n. 2h, Mentoriparien/pienryhmien muodostus ja tutustuminen käytännön asioihin.
  • Välikartoitus tammikuussa 2020 – Katsotaan mihin on päästy ja annetaan lisää ohjeita tulevaan.
  • Päätöstilaisuus maaliskuussa 2020 – Käydään läpi onnistumisia puolin ja toisin. Mikä toimi, mikä ei ja miten mentorointia voi jatkaa.

 

Kaikki tapaamiset järjestetään Vaasassa ja ohjelma on osallistujille ilmainen.

 

Lisätietoja ohjelmasta saat Suomen Ekonomien kylteriyhdyshenkilöltä Isla Hurmeelta (isla.hurme@ekonomit.fi, 0407022457) tai Warrantti ry:n koulutuspoliittiselta vastaavalta Jenni Ratamolta (koulutus@warrantti.org)

Valikko