Moikka!

Täällä kirjoittelee kaksi toisen vuoden kansainvälisen liiketoiminnan opiskelijaa. Viime vuonna samaan aikaan pohdimme molemmat pitkään, minkä valinnan tekisimme pääaineen suhteen. Tavoitteenamme onkin avartaa millaista kansainvälisen liiketoiminnan eli IB:n opiskelu oikeasti on. Fuksivuoden opintoihin ei kuulu yhtään erillistä kansainvälisen liiketoiminnan kurssia, joten toivottavasti saatte tästä tietoa!

Kansainvälinen liiketoiminta on markkinoinnin ja johtamisen opiskelua, mutta mukana on kansainvälinen näkökulma. Kaikki opiskelu tapahtuu englanniksi.

Joitakin IB:n kursseja, joita toisena opiskeluvuotena käydään ovat: International Business Operation Modes, International Management, Export Marketing, Cross-Cultural Management, Henkilöstöjohtaminen ja Cultures of Consumption.

Yksi parhaista puolista IB:n opiskelussa on ehdottomasti kansainvälinen tunnelma: kursseja suoritetaan yhdessä vaihto-opiskelijoiden ja ulkomailta tulevien maisterivaiheen opiskelijoiden kanssa ja lähes jokaisessa ryhmätyössä on mukana ulkomailta tuleva opiskelija. Lisäksi meillä, nyt toisen vuoden aikana, on ollut jo professoreja muun muassa Venäjältä, Intiasta, Ranskasta, Italiasta ja Britanniasta, joten opinnoissa saa loistavan mahdollisuuden myös päästä kuulemaan erilaisia aksentteja.

Melko pienten ryhmäkokojen ansiosta luennoilla on mahdollista hyödyntää aktiivisia oppimismetodeja, esimerkiksi keskusteluja ryhmissä. Lähes jokaisella kurssilla on ryhmätyö ja lisäksi myös suullisia esityksiä. Usein arvosana määräytyy ryhmätyön ja tentin perusteella. Tenteissä on usein esseekysymyksiä, ja kirjallinen ilmaisutaito kehittyy paljon IB:tä opiskellessa.

Miksi valitsimme kansainvälisen liiketoiminnan?

 Katriina:

Minulle pääainevalinta ei ollut heti selkeänä mielessä, vaan pohdin valintaa pitkään erityisesti laskentatoimen ja rahoituksen sekä kansainvälisen liiketoiminnan välillä. Erityisesti laskentatoimen kursseista olin saanut fuksivuonna melko kattavan kuvan, mutta IB:n kurssien sisällöt olivat hieman hämärän peitossa. Päädyin kuitenkin valitsemaan kansainvälisen liiketoiminnan sen pohjalta, minkä tyyppiset työtehtävät kiinnostivat minua aidosti. Muun muassa kansainvälinen ympäristö ja eri kulttuurit kiinnostivat minua, ja näin jälkikäteen pohdittuna ja jo jonkin verran IB:n kursseja käyneenä voin sanoa, että kurssien sisällöt vastasivat hyvin odotuksiani!

Neea:

Jo Vaasan yliopistolle tullessa minua kiinnostivat markkinointi ja kansainvälisyys, ja pohdin pääaineen valintaa IB:n ja markkinoinnin välillä. Hain kansainväliseen liiketoimintaan, koska haluan luoda kansainvälisen uran. Toiset kulttuurit kiehtovat minua ja yksi haaveeni on ollut asua ulkomailla. Viime kesänä fuksivuoden jälkeen suoritin työharjoittelua online markkinoinnin tehtävissä Saksassa.

Kansainvälinen liiketoiminta sopii myös opiskelijalle, joka ei haaveile urasta ulkomailla, sillä yritykset ovat nykyään kansainvälisiä ja Suomessa löytyy varmasti kansainvälisiä työtehtäviä, joissa työkielenä saattaa olla myös englanti.

Pääainetta valitessa ei kannata pelätä, etteivät omat englannin kielen taidot riittäisi. Opinnoissa pärjää varmasti, kunhan motivaatiota löytyy. Englannin kielen taidot tulevat kehittymään todella nopeasti!

Toivottavasti näemme mahdollisimman monta teistä ensi vuonna kansainvälisen liiketoiminnan kursseilla!

Katriina ja Neea

Valikko