Mikä ihmeen talousjaosto? En mä ainakaan oo kuullu tai nähny mitään. Mitä ne ees tekee vai tekeekö ne ees mitään? Joku Jokerin vitsi?

Ne liikkuu keskuudessamme. Hiljaa kuin hiiret. Tuo jaosto joka kuulee ja näkee kaiken, mitä muissa jaostoissa ja hallituksessa tapahtuu. Se vaikuttaa kaikkialla vaikka emme tiedä sen läsnäolosta. Salaseura? No ei sentään.

Talousjaosto on perustettu viimeisimpänä kaikista Warrantin jaostoista vuonna 2018. Yhdistyksen toiminta ja taloushallinto on kasvanut niin merkittäväksi, että yhdeltä ihmiseltä loppuu kädet ja aika yhdistyksen talousasioiden hoitamiseen, minkä vuoksi vuoden 2017 toimintasuunnitelmaan asetettiin agendaksi talousjaoston perustaminen vuodelle 2018. Hitaasti, mutta varmasti tuo mystisen ritarikunnan salaseura on alkanut nostamaan päätään pois varjoista. Vuodelle 2019 onkin talousjaoston perusta luotu vankaksi kuin Donald Trumpin muuri.

Talousjaosto toimii yhdistyksen talousvastaavan aktiivisena tukena (Vähän niinkun Batman ja Robin). Tehtävänä jaostolla on kaikki yhdistyksen taloushallinnollisiin tehtäviin liittyvät tehtävät: budjetointi muiden jaostojen tapahtumiin, laskutus, kirjanpito, tuotteistaminen, kilpailutus, rahastojen hallinta ja vuoden loputtua tilinpäätös – nämä vain muutamia mainitaksemme. Talousjaosto vastaa myös myyntivarastoista ja tuotteistamisen kehittämisestä. Jaoston tehtäväksi on myös asetettu yhdistyksen strategiaan liittyvän tilaprojektin seuranta sekä tulevaisuudessa sen toteuttaminen. Loppujen lopuksi jaostossa saa tehdä juuri sitä, mitä itse näkee hyödylliseksi. Ei Batmankaan kaikkeen vaikuttanut. Jaosto onkin oivallinen paikka viedä luennoilta vietyä teoreettista taloushallinnon osaamista kohti käytännön toteutusta. Miten oikeasti kirjanpito toimii? JT:n tiliristikot on teoreettisesti loistava tapa, mutta ei ehkä se käytännöllisin tapa. Tule, näe, opi.

Taloushallinnollistentaitojen kehittäminen tulevaisuutta varten kuin myös yhdistyksenkin kehittäminen ovatkin Talousjaostolle sydämen asia, kuin Gothaminen turvallisuus Batmanille. Warrantin tukipilarina Talousjaosto mahdollistaa muiden jaostojen sekä koko yhdistyksen jokapäiväisen toimimisen unohtamatta yheistyöyrityksiä sekä muiden sidosryhmien kanssa tehtävää yhteistyötä. Me emme ole se näkyvin osa Warranttia, mutta kukaan ei tulisi toimeen ilman tätä ritarikuntaa.

Talousjaosto ja Talousvastaava toimivat yhdistyksen sääntöjen, yhdistyslain, kirjanpitolain sekä muiden ohjesääntöjen puitteissa, tottakai pientä pilkettä silmässä unohtamatta. Jaostolla on tarjota numeroita ja pitkiä öitä, exceliä, tai mitä vai haluat ja uskallat toteuttaa. Tilinpäätöksen löydät w-huoneelta, jos haluat tutustua tarkemmin. Kysymyksiä saa pistää tulemaan talous@warrantti.org. Mukavia syksyjä kaikille! Muistakaa käyttää opintolainaa viisaasti.

”It doesn’t matter who we are, what matters is our plan”

– Talousjaosto

Valikko