Tsaukkeli tsau mussukat, täällä kirjoittelevat ikiomat projektivastaavanne Onkku ja Lauri!

Niin kuin edeltäjämme Maiju ja Teemu meitä vuosi sitten perehdytyksessä varoittelivat, on tämä vuosi todellakin ollut yhtä hurjaa vuoristorataa nousuineen ja laskuineen. Tästä vuodesta ja toinen toistaan huikeammista kokemuksista pystyisi helposti kirjottamaan vaikkapa monituhatsivuisen trilogian. Hetkeäkään ei vaihdettais pois, mutta onhan tämä välillä ollut aikamoista tulipalojen sammuttelua, paikasta toiseen säntäilyä ja hermoromahduksen partaalla notkumista.

Tuntuu epätodelliselta ajatella, että meidän hallitusvuosi on kohta ohi. Uuden hallituksen valitsemiseen on enää vähän yli viikko aikaa, mutta meidän kynä ei ole siinä kohtaa vielä lähelläkään tippumista, onhan meillä vielä kahdet isot bileet järkättävänä ja siihen vielä kylkiäisiksi muutamat vuosijuhlat ympäri suomea, sekä päälle vielä pari muuta muuttujaa.

Haluamme nyt kuitenkin antaa teille potentiaalisille manttelinperijöille realistisen kuvan Projektivastaavien tehtävistä. Vuosi tulee kulumaan erittäin nopeasti, ja vaikka kuinka kuvittelet olevasi viisi askelta muita edellä, tulee tapahtumat jatkuvalla syötöllä päin naamaa. Projektivastaavan pestiin kuuluu paljon, paljon muutakin kuin kreisibailaamista. Tärkein aseesi onkin aikatauluttaminen ja huolellinen suunnittelu, sillä ilman sitä tulet viettämään unettomia iltoja itkien alasti suihkun lattialla sikiöasennossa miettien sitä, mistä ensi-viikon tapahtumaan saataisi artisti tai mistä tähän hätään saadaan tila vuokrattua. Siispä suunnittele, suunnittele ja suunnittele, sekä tee Warrantin tapahtumakalenteri jo hyvissä ajoin tutuksi. Se pelottelusta…

Projektivastaavan pesti vaatii tietynlaista tyyppiä, joka uskaltaa kokeilla uutta eikä pelkää isojakaan haasteita. Tapahtumia rakennetaan pitkälti rakkaudesta lajiin (bileisiin), ja paras palkkiosi tuleekin olemaan kanssaopiskelijoiden leveät hymyt sekä uskomattomat kokemukset ympäri suomea. Myös projektijaosto hitsautuu vuoden aikana hyvin läheiseksi ryhmäksi, jonka johtaminen ei tunnu väkinäiseltä tai vaivalloiselta, vaan ystävien kanssa yhdessä hääräilyltä.

Ai onko meillä viimeisiä neuvoja ennen haastatteluja? Noh.. Olkaa oma itsenne, heittäytykää rohkeasti kohti tuntematonta, pitäkää jäsenistö aina mielessä älkääkä ikinä luovuttako vaikka tuntuu vaikealta!

Saimme juuri korvanappiimme tiedon että tekstin pituus on rajattu, joten tulkaa rohkeasti kyselemään meiltä lisää, mikäli olette kiinnostuneet projektivastaavan pestistä!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin… rakkaudesta bileisiin, Lapa ja Onkku.

Valikko