Tutormökin taikaa

Noin vuosi takaperin olin juuri aloittamassa opintojani Vaasan yliopistossa ja muistan, miten jännitin tutorini ja fuksiryhmäni tapaamista. Nyt seisoin kahden suuren matkalaukun kanssa juna-asemalla matkalla kohti viimeisiä tutor-koulutuksia ja pian olisinkin jo vastaanottamassa uusia fukseja Lévonin ovilla. Jännitin taas, mutta tällä kertaa eri tavalla – kohta olisi minun vuoroni toimia oppaana uteliaan ensikertalaisen sijaan.

Warrantti ja SSHV järjestivät yhteistyössä koulutuksen 19.-20.8. meille tutoreille mökkiviikonlopun merkeissä. Tarkoituksena oli verkostoitua, nauttia kesän viimeisistä hetkistä ja ennen kaikkea hioa meistä kivenkovia asiantuntijoita niin ainejärjestöidemme toiminnan kuin ylipäätään tutoroinnin suhteen. No, mitä mökillä tapahtui?

Aluksi murrettiin jäätä jo ehkä liiankin tutuksi tulleilla leikeillä, kuten hedelmäsalaatilla (varokaa vaan fuksit), jonka jälkeen siirryttiin rastiradalle suorittamaan toinen toistaan haastavampia tehtäviä pienemmissä ryhmissä. Tietysti suorittamamme tehtävät olivat hyvin salaisia, mutta sen voin paljastaa, että välillä radalla saattoi pyörryttää. Kaikkien ryhmien suoriuduttua hallituslaisten meille järjestämistä tehtävistä, kohdistuivat kaikkien odotukset iltaan ja mökkisitseihin. Sitä ennen meidät kutsuttiin kuitenkin ainejärjestöjen kesken koolle keskustelemaan siitä, mitä meillä olisi pian edessämme ja hyvä olla tiedossa.

Osaamistamme testattiin muun muassa tärkeiden päivämäärien, Warrantin tapahtumien ja etujen sekä ylipäätään Suomen Ekonomien toiminnan suhteen. Lisäksi käytiin läpi vaikeuksia mitä alussa moni fuksi voi kohdata ja mitä tehdä, jos ei tiedäkään ratkaisua tämän ongelmaan. Opin ainakin sen, että apua saa ja kuuluu kysyä! Onneksi meillä on wallitus ja kylli tukenamme, emmekä tee tätä aivan yksin!

Lopulta ilta huipentui sitseihin, joilla toastit vaihtuivat useammin kuin ruokalajit, vergi virtasi ja proggikset villitsivät niin meitä tutoreita kuin hallituslaisiakin. Titanicin sulosointujen jälkeen raivattiin tilaa tanssilattialle, jossa saimme hioa liikkeitämme sulaviksi fukseja varten. Tietysti mökillä täytyi olla mahdollisuus päästä saunomaan ja huhujen mukaan muutama mökkiläinen oli yöllä yrittänyt löytää läheiselle joelle kastautumaan…

Aamulla herätessämme vähäisten unien jälkeen makuupussimerestä saattoi käydä mielessä, miten tähän tilanteeseen oltiinkaan päädytty. Tutormökki muistutti juuri siitä, mitä opiskelijaelämä on parhaimmillaan – liian myöhäisiksi venyneitä tunteja, älyttömiä ideoita ja ennen kaikkea mahtavaa seuraa. Emme malta odottaa, että te fuksit pääsette myös kokemaan kanssamme tämän taianomaisen yhteishengen ja mukaamme bailaamaan aamuyöhön! Meillä on vielä muutama koulutus jäljellä, mutta olemme jo enemmän kuin valmiita ottamaan teidät vastaan, pian nähdään!

Related Posts

No results found

Valikko