Unelmia ja hallitushommia!

Fiilikset ovat viimeisten viikkojen aikana menneet ylös ja alas. Tämä vuosi lähenee loppuaan, joten haikeutta on ilmassa. Pian on aika siirtää paikka seuraajalle ja toivottaa onnea uuteen vuoteen. Oletko sinä ehkä yksi Walllituksen jäsenistä vuonna 2017?

Omat ajatukset ja unelmat Wallituksen toiminnasta ovat olleet moninaisia. Huolia, murheita, turhia toiveita? Kyllä. Iloa, naurua, päräyttäviä ja päättömiä kokemuksia? Todellakin! Ei ole yhtä tapaa kuvailla mennyttä vuotta hallituksessa, sillä jokainen hallituksen pesti on erilainen ja tarjoaa erilaisen näkökulman ainejärjestötoimintaan. Sihteeri-tiedottaja pitää pakkaa kasassa kokouksissa ja koordinoi Warrantin somea sekä muuta tiedotusta. Projektivastaava näkee kollegansa kanssa Warrantin tapahtumien järjestämisen alusta loppuun. Kulttuurivastaava on vastuussa vuosijuhlista yhdessä toimihenkilöiden kanssa ja järjestää jaoston kanssa kiinnostavia kulttuuritapahtumia. Päätoimittaja luotsaa Wykyzineä ja pitää yllä printtimedian laatua sekä toteuttaa sisältöä someen. Talousvastaava katsoo kokonaisuutta rahakirstun suunnasta, ja pitää budjetin langat käsissään. NESU- puheenjohtaja puolestaan luotsaa muun muassa vaasalaista sitsikulttuuria eteenpäin NESU- Waasan pitkiä perinteitä kunnioittaen. Kopo vie kurssipalautteet eteenpäin kauppatieteelliselle tiedekunnalle ja pitää Edunvalvontajaoston kanssa huolta opetuksen laadusta. Yrityssuhdevastaava pääsee aitiopaikalle edustamaan Warranttia yritysmaailmaan päin. Varapuheenjohtaja on puheenjohtajan oikea käsi ja liikuntavastaavana hoitaa myös jäsenistön urheilumahdollisuuksia. Miltä nämä tehtävät kuulostavat? Oletko kenties valmis olemaan vastuussa ja luotsaamaan Warranttia puheenjohtajana vuoden ajan?

Hallitusvuoden kulkua on vaikea maalata tulevaisuuden taivaanrantaan. Parasta on kuitenkin se, että niin itkut kuin naurut jaetaan timanttisen porukan kesken. Vaikka eteen tulevat asiat saattavat tuntua ylivoimaisilta, ne kohdataan ennen kaikkea yhdessä tiiminä ja muistetaan nauttia myös onnistumisista. En olisi ikinä uskonut, että pääsen seuraamaan kuinka huiman määrän hallituksen osaaminen on kehittynyt vuoden aikana ja kuinka olen oppinut uusia puolia itsestänikin. Testamentti ja edeltäjän vinkit olivat korvaamaton apu etenkin alkuvuodesta, mutta ei tässä sentäs ydinfysiikan parissa olla – apu on aina lähellä, esimerkiksi Whatssapp-viestin päässä!

Hakijoilla on jännät paikat marraskuun alussa, jolloin on hallitushaastatteluiden vuoro. Kysymysgrilli on varmasti kuumana! Omakin jännitys taisi kyseisessä tilanteessa laantua vasta päästyäni puhujapöntön taakse. Kysymyksiä tulee tiiviissä tahdissa, joten näihin “täsmäiskuihin” vastaaminen oli kuin tennispeliä – pallon pitää pysyä hallussa koko haastattelun ajan ja keskittymisen tulee olla huipussaan. Tiistaina 8.11. pidettävässä syyskokouksessa valitaan puheenjohtaja henkilövaalilla ja 10 jäseninen hallitus puolestaan listavaalilla. Minua ainakin jännittää jo nyt!

Mikäli siis haluat lähteä vaikuttamaan vaasalaisen kylterin elämään, on nyt aika toimia! Yksityiskohtaisempia kokemuksia pääset kuulemaan tämän viikon torstaina 20.10. Fondiksessa Warrantin hallitushakuinfossa. Missään vaiheessa en ole katunut päätöstäni heittäytyä tähän hommaan, joten hyppää sinäkin mukaan ja lähetä hakemus!

Puheenjohtajanne,

Tiia

Related Posts

No results found

Valikko