Tässä kun poikkareiden jälkeisenä päivänä katselee retrospektiivisesti kulunutta vuotta, on sitä ja sen vaikutusta elämään vaikeaa sanoin kuvailla. Warrantin yrityssuhdevastaavana toimiminen on antanut itselleni elämäni toistaiseksi hauskimman vuoden, ja onkin haikeaa kuvitella, että se on tulossa loppuunsa. Aika aikaansa kutakin, ja valtikka on siirrettävä eteenpäin. Tässä siis teille, jotka yrpän hommista ovat kiinnostuneet, pieni katsaus mitä kaikkea homma pitää sisällään.

Yrityssuhdevastaavana vastaat kaikesta Warrantin yhteistyöstä yritysten välillä. Tehtävään kuuluu yhteistyökumppaneiden ja sponsoreiden hankkiminen, yhteistyösuhteiden ylläpitäminen, sekä tietysti yrityssuhdejaoston vetäminen.  Sinun kauttasi kulkee informaatio yritysmaailman ja ainejärjestömme välillä. Vastaat niin sopimusten laatimisesta, kuin myös niiden noudattamisesta. Pääset tutustumaan lukuisiin uusiin ihmisiin yritysmaailmasta ja luomaan itsellesi uusia suhteita ja kontakteja. Pääset myös järjestämään paljon eri tapahtumia eri yritysten kanssa, onkin vain itsestä kiinni, millaisia uusia juttuja jäsenistöllemme tarjotaan!

Valehtelematta yritussuhdevastaavan homma vaatii paljon, tosin se myös antaa ja opettaa enemmän kuin voi uskoa. Hommassa ei ns. pääse tylsistymään, vaan pikemminkin välillä tuntuu, että vaihdetta voisi joskus siirtää myös pienemmälle. Yrpän päivittäinen ohjelma koostuu milloin mistäkin, tilanteita tulee paikoin nopeasti ja niihin täytyy kyetä reagoimaan. Milloin lentoyhtiö ilmoittaa, että varaus on vahvistettu mutta väärälle päivälle, milloin jokin yrityksen yhteyshenkilö soittaa että ”keksippäs nopeasti mihin voisimme tuhlata vähän rahaa” (tämä tokin äärimmäisen harvinaista). Kaikesta selviää, kun pitää mielen avoinna ja ei pelkää haasteita, asioilla on tapana järjestyä! Yrpän on ensiarvoisen tärkeää pitää hyvät suhteet kaikkialle, sillä ilman menestyksekästä yhteistyötä yritysten välillä ei ainejärjestömme pysty toimimaan. Rooliin kuuluu myös olennaisesti wallituksen muiden jäsenien kanssa yhteen hiileen puhaltaminen, sekä luonnollisesti vastuun jakaminen jaostolle.

Tuttuun tapaan tähän loppuun kuuluisi heittää jokin klassinen cliché siitä, kuinka upeaa ja mahtavaa homma on. Tämän jätän kuitenkin väliin. Kokeile itse niin tiedät!

With love,

Opa

Valikko