Ellan päivä yksikönvetäjänä: “Tämä oli minulle kokonaan uusi ala”

Meltwaterilla oli Vaasan rekrymessuilla Snapchat-kilpailu, jossa pyydettiin opiskelijoita tekemään itsestään video ja kertomaan, miksi heistä olisi hyväksi esimieheksi. Monen innostuneen ensireaktion jälkeen ei moni kuitenkaan uskaltautunut mukaan kilpailuun. — Eivätkö nuoret vielä usko omaan esimiespotentiaaliinsa vai oliko omien ambitioiden jakaminen videolla liian kuumottavaa?

Joka tapauksessa, päivän päätteeksi muutama rohkea opiskelija oli tehnyt enemmänkin kuin kiitettävän videon. Voittajaksi valittiin Ella Seppälä, joka oli saanut mahtumaan ytimekkäästi lyhyeen, yhden minuutin videoon omat kolme esimiespiirrettään. Selvä voittaja! Hän pääsi päiväksi Helsinkiin seuraamaan ja opettelemaan Meltwaterin yksikönvetäjän Juri Volaman ja hänen tiiminsä toimintaa. Kyselin päivän päätteeksi Ellalta, millä fiiliksillä hän lähti takaisin Vaasaan.

Mitä odotit ennen kuin tulit päiväksi yksikönvetäjäksi?

En tiennyt paljon muuta Meltwaterista kuin sen, että olette ohjelmistoyritys ja myytte jotain tuotetta. Luulin myös, että teette sisältöä asiakkaille. Ymmärrän nyt, että olette softa-yritys ja että teidän tuotetta voi käyttää ne henkilöt, jotka mahdollisesti tuottavat sisältöä.

Opiskelujen myötä, minulle on kasvanut halu rakentaa uraa kohti johtajuutta. On mielenkiintoista lähteä tavoittelemaan sitä ja odotin, että pääsisin tämän päivän aikana, näkemään omin silmin, mitä sellainen työ voisi tulevaisuudessa olla.

Mitä päiväsi yksikönvetäjänä sisälsi?

Kävimme ensiksi Jurin kanssa läpi organisaation rakennetta, kuten mitä mittareita käytetään myyntitiimissä ja miten kehityskeskustelut käydään tiimiläisten kanssa. Onneksi en joutunut vetämään kehityskeskusteluita tällä kertaa! Pääsin sitten oikeaan asiakastapaamiseen, jossa seurasin miten Anna hoiti tapaamisen, miten hän esitteli ja möi tuotteita. Myös itse tuotteista opin samalla enemmän. Ymmärsin, mitä Meltwaterin tuote ja palvelu ovat ja mitä arvoa Meltwater tuo asiakkaille. Tuote vaikutti järkevältä ja järjestelmä todella helppokäyttöiseltä.

“Ymmärrän nyt, minkälaista B2B myyminen ja konsultointi on”

Mitä ajatuksia sinulla on näin päivän päätteeksi?

Minut vastaanotettiin ystävällisesti ja oli hauska huomata, että jengi tiesi, että olin tulossa päiväksi yksikönvetäjäksi. Huomasin, että Meltwaterilla on rento meininki. Ymmärrän myös nyt, minkälaista B2B myyminen ja konsultointi ovat. Kun vertaan B2C myymiseen, jota olen jonkun verran jo tehnyt, on B2B:ssä isommat palikat mukana pelissä ja se on pitkäjänteisempää työtä. Tämä oli minulle kokonaan uusi ala!

Matka on edessäsi. Mitä sinä valitset seuraavaksi?

Hae Meltwaterille avoimiin rooleihin!

FB: @MeltwaterGroup

Twitter: @MeltwaterFIN

Instagram: @meltwaterfin

#lifeatmeltwater

Valikko