Heti ensimmäisistä kursseista lähtien laskentatoimi tuntui pääaineista mielenkiintoisimmalta ja minulle sopivimmalta. Pääainevalinta olikin minulle helppo, laskis ja rahis valikoituivat keväällä ensimmäiseksi hakukohteeksi. Ja onnekseni pääsinkin aloittamaan laskiksen ja rahiksen opinnot viime syksynä.

Erityisesti tykkään pääaineopinnoissani sitä, että pääainekursseilla tehdään asioita käytännössä! Toki teorian opiskeluakin on, mutta asiat jäävät paremmin mieleen, kun teoriaa pääsee soveltamaan itse. Minulle on myös mielekkäämpää opiskella tekemällä eikä ainoastaan pänttäämällä. Kurssit ovat olleet pääsääntöisesti mielenkiintoisia ja sopivan haastavia. Ensimmäisenä vuotena pärjäsi aika pitkälle pääsykokeita varten opituilla tiedoilla, mutta nyt mennään aiheissa syvemmälle ja se on vaatinut enemmän opiskelua. Olen myös tykännyt laskentatoimen ja rahoituksen kurssien opettajista ja professoreista.

Kandidaatinohjelmassa laskentatoimi ja rahoitus ovat samaa pääainetta, mutta maisteriopinnoissa valitaan pääaineeksi joko finance tai laskentatoimi ja tilintarkastus. Vaasan yliopiston ehdoton vahvuus on, että kandiohjelma sisältää molemmat pääaineet. Alkuun ajattelin, että valitsen rahoituksen pääaineekseni maisterivaiheessa. Opintojen edetessä olen kuitenkin tykästynyt laskentatoimen kursseihin, ja lähitulevaisuuden tavoitteenani on päästä harjoittelijaksi tilintarkastusyritykseen. Laskentatoimi on siitä hyvä pääaine, että jokaisessa yrityksessä tarvitaan taloushallinnon ammattilaisia ja vaikka ura tilintarkastajana ei kiinnostaisi niin muita vaihtoehtoja löytyy. Itselleni ura tilintarkastajana on tähtäimessä valmistumisen jälkeen. Urahaavetta tukee myös talousoikeuden tilintarkastusjuridiikan sivuainekokonaisuus. Tulevaisuuden suunnitelmat tuovat myös motivaatiota opiskeluun. Laskentatoimen opiskelijoilla on hyvät työllistymisnäkymät!

 

Mici Eestilä

Valikko