Mentorointiprojektin tavoitteena on edistää ja tukea opiskelijan tulevaa työuraa sekä nopeuttaa sen kehitystä. Projektissa tuodaan yhteen mentori eli valmistunut ekonomi ja aktori eli mentoroitava opiskelija. Mentori ja aktori valitsevat yhdessä heitä yhdistävän teeman, jonka ympärille yhteydenpito keskittyy. Mentorointi on tiivistettynä kokemusten, näkemysten ja osaamisen siirtämistä ammattilaiselta opiskelijalle.

Uusi mentorointiprojekti käynnistyy pian ja mukaan haetaan opintojen loppuvaiheilla olevia kauppatieteilijöitä sekä uransa eri vaiheilla olevia ekonomeja Vaasan seudulta. Lisätietoja tulossa pian!

Voit myös olla yhteydessä Islalta tai Jenniin kysyäksesi lisätietoja.

Isla Hurme

Kylteriyhdyshenkilö

 

Jenni Ratamo

Koulutuspoliittinen vastaava
Sinustako mentori?
Sinustako mentori?

SINUSTAKO MENTORI?

Kylteri-Ekonomi-mentorointi Vaasassa

Ole mukana rakentamassa menestyksekästä tulevaisuutta nuorelle tulevalle ekonomille! Suomen Ekonomien ja Warrantti ry:n Kylteri-Ekonomi-mentorointiprojekti järjestetään jälleen Vaasassa ja mukaan etsitään uransa eri vaiheilla olevia ekonomeja Vaasan seudulta. Mentoroinnin kautta saat mahdollisuuden auttaa nuorta pian valmistuvaa ekonomia työnhakuun liittyvissä kysymyksissä ja jakaa omaa osaamistasi nuorelle, joka ottaa ensiaskeleita kohti työuraansa. Samalla voit itse päivittää osaamistasi vastavalmistuvan kanssa.

Hakemuksen täyttäminen vie noin kymmenen minuuttia, joten täytäthän omasi nyt. Haku päättyy sunnuntaina 20. lokakuuta 2019. Täytä linkki tässä.

Suomen Ekonomien ja Vaasan yliopiston kauppatieteilijöiden ainejärjestön Warrantti ry:n järjestämässä mentoroinnissa tuodaan yhteen mentori (valmistunut ekonomi) ja aktori (opiskelija), jotka valitsevat yhdessä molempia yhdistävän teeman, jonka ympärille yhteydenpito keskittyy. Kaikille yhteisiä tapaamisia on vain muutama, joten aikataulut ovat pitkälti mentorin ja aktorin itsensä sovittavissa. Käytännössä ohjelma ei vaadi mentorilta muuta kuin osallistumista yhteisiin tilaisuuksiin ja halua tavata nuorta kauppatieteilijää maksimissaan muutaman kerran kuussa.

Haku ohjelmaan tapahtuu yllä olevan linkin kautta. Mentoriparien tai mahdollisten pienryhmien muodostus tehdään vastausten perusteella, joten kerrothan omista tavoitteistasi ja toiveistasi mahdollisimman rehellisesti. Tarkoitus on löytää mahdollisimman samanlaisilla intresseillä sekä taustoilla ja kiinnostuksen kohteilla varustettuja pareja, joten vastaathan nimenomaan omista lähtökohdistasi.

 

Reunaehdot hakemiselle:

  • Osallistuminen ensimmäiseen tapaamiseen (aloitustilaisuuteen) on välttämätön. Projektin aloitustilaisuus on loka-marraskuun vaihteessa.
  • Kylterin on oltava lähellä valmistumista.
  • Ekonomilla on oltava oman alan työkokemusta valmistumisen jälkeen. Valmistuminen saa olla tuoreessa muistissa, sillä vastavalmistunut ekonomi on paras neuvomaan ensimmäisen työpaikan etsimisessä!

 

Aikataulut:

  • Aloitustilaisuus Vaasan yliopistolla loka-marraskuun vaihteessa. Kesto n. 2h, Mentoriparien/pienryhmien muodostus ja tutustuminen käytännön asioihin.
  • Välitapaaminen tammikuussa 2020 – Katsotaan mihin on päästy ja annetaan lisää ohjeita tulevaan. Ekonomien uravalmentaja paikalla ohjaamassa workshopin.
  • Päätöstilaisuus maaliskuussa 2020 – Käydään läpi onnistumisia puolin ja toisin. Mikä toimi, mikä ei ja miten mentorointia voi jatkaa.

 

Kaikki tapaamiset järjestetään Vaasassa ja ohjelma on osallistujille ilmainen.

 

Lisätietoja ohjelmasta saat Suomen Ekonomien kylteriyhdyshenkilöltä Isla Hurmeelta ([email protected], 0407022457) tai Warrantti ry:n koulutuspoliittiselta vastaavalta Jenni Ratamolta ([email protected])

Valikko