Approilua Vaasassa

Viime keskiviikkona maaliskuun 22. päivänä oli Boom City Appro -tapahtuma Vaasan keskustassa, johon osallistui 800 opiskelijaa. Appro on tapahtuma, jossa opiskelija suorittaa juomatutkintoa keräämällä appropassiin leimoja eri approbaareista. Mahdollisuutena oli suorittaa seuraavia tutkintoja: Keittokandi kuudella suoritusleimalla, Märkämaisteri yhdeksällä suoritusleimalla tai Tuubatohtori yhdellätoista suoritusleimalla. Boom City Appro järjestettiin toisen kerran ja tänä vuonna entistä isompana.

Lähdimme ystäväni kanssa viimeisellä lähdöllä kello 18.30. Appropassi haettiin Fontanasta, jossa järjestettiin approjen jatkot. Tähtäsimme ystäväni kanssa Keittokandi-tutkintoon, joten katsoimme kartasta kuusi mielenkiintoista baaria ja teimme sotasuunnitelman. Ensimmäiseksi paikaksi valikoitu Brasserie & Bar Fondis sen helpon sijainnin vuoksi, sillä se sijaitsee Fontanan alakerrassa. Ensimmäiseksi approjuomaksi valikoitui omenasiideri. Kurkkua oli kuivannut aamusta asti, joten kylmä oikein omenainen siideri auttoi pahimpaan janoon.

Toiseksi paikaksi valikoitui El Gringo jälleen sen erinomaisen sijainnin vuoksi, sillä El Gringo sijaitsee Brasserie& Bar Fondiksen alakerrassa. Toiseksi approjuomaksi valikoitui jälleen hanasiideri. Tällä kertaa päärynä. Se olikin oikein, oikein makia ja tämä makeusaste hieman haittasi juoman nauttimista, ei kumminkaan liikaa. Tässä vaiheessa keskustelimme ystävän kanssa ihmetellen, kuinka emme olleet törmänneet kehenkään tuttuun. Sillä kun me molemmat tunnemme niin paljon vaasalaisia 😉 Muutimme Vaasaan elokuun lopulla ja aloitimme syyskuussa suoraan maisteriopinnot. Olemme asuneet Vaasassa vasta seitsemän kuukautta ja tunnemme täältä porukkaa vain kourallisen.

Tälle naurettuamme, vaihdoimme baari numero kolmeen Office baariin, tämä oli meille uusi tuttava. Saatuamme aimo annoksen siideriä päätimme vaihtaa kuohuviiniin. Office baari on oikein tunnelmallinen sporttibaari. Neljänneksi baariksi valikoitui D.O.M, sillä siellä oli jo ystävämme hänen Turun vahvistusten kanssa. Kyllä, Boom City Approssa oli osaanottajia Turusta asti. D.O.M on kuin pieni keskustan olohuone, jossa puheensirinä kuuluu ja kaikuu. Neljänneksi approjuomaksi valikoitui vanha kunnon lonkero.  Täällä baarissa myös törmäsimme muihinkin tuttuihin, joiden kanssa jatkoimme Oliver`s Inniin tai paremmin tunnettuna Ollikseen. Nyt oli aika mustikkashotille. Tuo makea ja hieman potkiva mustikkashotti oli yksi appron mieleenpainuvimmista juomista.

Kuudenneksi ja viimeisemmäksi baariksi valitsimme Little Pubin, sillä se on mielestäni yksi Vaasan tunnelmallisista pubeista. Siellä on mukava henkilökunta, tunnelmallinen sisustus, ihanat näkymät keskustaan, josta voi seurata keskustan menoa ja meininkiä. Viimeiseksi approjuomaksi nautin Somersbyn apple blend siiderin. Se oli erinomainen siideri, oikein helposti lähestyttävä. Lähdettyämme Little Pubista katsoimme Fontanan suuntaan ja jonoa oli melkein torille asti. Jonon nähdessämme päätimme lähteä kotiin, sillä emme olisi voineet jäädä Fontanaan kumminkaan pitkäksi aikaa torstain opiskeluvelvollisuuksien takia. Tiivistettynä Boom City Approssa oli hyvää seuraa, hauskoja juttuja, uusia tuttavuuksia ja halpaa juomaa. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan!-Janni

Related Posts

No results found

Valikko