Nyt, kun ensimmäiset tentitkin ovat ohi ja olemme selvinneet fuksisyksyn alkuhulinoista, on ehkä hyvä hengähtää ja miettiä, mitä kaikkea on tullut koettua. Monella varmasti on takana muutto uuteen kaupunkiin ja suurelle osalle se merkitsi ensimmäistä omaa kotia. Nyt onkin itse vastuussa kaikesta ja pääsee huumaantumaan siitä ihanasta vapauden tunteesta, kun kukaan ei herätä aamulla ja tajuaa luennon alkavan kymmenen minuutin päästä. ”With great power comes great responsibility.”

Vaasa on syksyn aikana päässyt näyttämään meille monet kasvonsa. Olemme saaneet nauttia aina niin ihanasta räntäsateesta ja tuulesta, joka tästä kaupungista ei tunnu loppuvan. Toisina päivinä olemme ihastelleet upeaa auringonpaistetta ja kesälämpötiloja, mutta silti joutuneet seuraavina päivinä tarpomaan luennolle 15 sentin lumihangen läpi pikkupakkasessa. Kotitöiden, ryhmätöiden ja oppimispäiväkirjojen kanssa ahertaessa (ja Fontanassa tanssiessa) ei ole edes huomannut, kuinka kesä muuttui syksyksi ja syksy pikkuhiljaa kääntyy talveksi.

Moni on sanonut meille, että fuksisyksystä kannattaa ottaa kaikki irti, se on ainutlaatuista aikaa. Ja niinhän se on. Vaikka bilettäminen ei niin kiinnostaisikaan, on uusiin ihmisiin tutustuminen ja uuden alan opiskelun aloittaminen ollut todella antoisaa. Kannattaa rohkeasti tutustua uusiin ihmisiin ja lähteä mukaan itseään kiinnostavaan toimintaan. Se auttaa sopeutumaan uuteen paikkaan ja helpottaa oloa, kun tulee koti-ikävä. Nautitaan arkisista asioista ja hymyillään kun
tavataan!

-Laura

Valikko