Joulun tunnelmaa

Suurin osa on jo siirtynyt joulunviettoon ja jättänyt opiskelut odottamaan seuraavaa vuotta. Jouluvalmistelut ovat täydessä touhussa. Pitää muistaa siivota, koristella kuusi, valmistaa jouluruokia, paketoida lahjat ja virittää koko koti joulutunnelmaan. Ja kun kaikki valmistelut on tehty, onkin jo jouluaaton aamu ja aika toteuttaa perinteisiä aattorituaaleja. Ajattelin nyt jakaa niistä muutamat henkilökohtaiset lempparit.

Ensinnäkin, mikään ei tuo joulumielelle paremmin kuin joulupukin kuumalinja heti aamutuimaan. Niin suloista! Sillä vaikka meille aikuisille joulu merkitsee lähinnä ruokaa, joulustressiä ja yhdessäoloa, on se lapsille kaikkein taianomaisin aika vuodesta. Siksi meidän aikuistenkin tulisi oppia ripaus lapsien joulumieltä, ja heittäytyä joulutunnelmaan yhtä iloisin mielin.

Toinen tärkeä jouluperinne on kotimaisen Joulutarina-elokuvan katsominen. Sen katsominen toimii niin aamuisen riisipuuron kaveriksi, kuin tunnelmalliseksi aattoillan päätökseksi. Ja mikä parasta, se sopii täydellisesti koko perheelle sulattaen kovimmankin sydämen.

Näiden joulumieltä kohottavien perinteiden lisäksi joulussa kaikkein tärkeintä on muistaa nauttia perheen kanssa yhdessä vietetystä ajasta. Ja vaikka joulukorttien lähettäminen jäi toteuttamatta, jokin keittiökaappi jäisikin kaikessa jouluhötäkässä siivoamatta ja joulusaunassa käyminen pääsisi unohtumaan, muistakaa että joulu saapuu meille jokaiselle! Rauhoittakaa siis mieli ja unohtakaa hetkeksi arjen ahdistukset. Keskittykää ainaisen suorittamisen sijaan nauttimaan joulun tunnelmasta!

Related Posts

No results found

Valikko