Kylterielämää Vaasassa

Heippa!

Korkeakoulujen yhteishaku on parhaillaan käynnissä, ja mieleen muistuu oma viimevuotinen pähkäilyni eri yliopistoista ja niiden järjestyksestä hakulomakkeella. Janosin tietoa eri hakukohteista, joten suuntaamme tämänkertaisen blogikirjoituksemme Vaasan yliopistosta kiinnostuneille hakijoille. Jos siis mietit, minkälaista on opiskella kauppatieteitä Vaasassa, lue ihmeessä eteenpäin!

Kompakti kampuksemme sijaitsee Palosaarella, aivan merenrannalla. Esimerkiksi kirjastostamme avautuu upea merimaisema, joka tuppaa välillä viemään ajatukset aivan muualle kuin opiskeluun! Luentosalit, kirjasto ja useat opiskelijaravintolat ovat lähekkäin, ja välimatkat Vaasassa ovat muutenkin lyhyitä. Keskustan torilta löydät lähes kaiken tarvitsemasi, ja matkaa kampuksellekin on vain vajaat pari kilometriä. Iso osa Voasin opiskelija-asunnoista sijaitsee juuri keskustan tuntumassa tai Palosaarella. Pyörällä matkat taittuvat tuossa tuokiossa, ja pyörät ovatkin kiinteä osa Vaasan katukuvaa kaikkina vuodenaikoina. Tämä länsirannikon helmi on myös tunnetusti Suomen aurinkoisin kaupunki! (Koska täällä tuulee niin paljon, että pilvet menevät ohi.)

 

 

Sitten itse opiskelusta: ensimmäisenä vuonna uudet opiskelijat suorittavat pääasiassa yhteisiä opintoja saadakseen perustiedot kaikista kauppatieteellisistä aineista. Tarkoitus on muodostaa kuva kustakin opiskeltavasta aineesta, sillä kevään loppupuolella on aika tehdä myös pääainevalinta, joka määrittää myöhempien opintojen sisällön. Tarjolla olevat vaihtoehdot ovat:

  • Johtaminen ja organisaatiot
  • Laskentatoimi ja rahoitus
  • Markkinointi
  • Kansainvälinen liiketoiminta
  • Taloustiede
  • Talousoikeus

Sivuaineena voitkin lukea melkein mitä vain, sillä edellä mainittujen lisäksi sivuaineita voi valita myös muista tiedekunnista ja yliopistoista, tai opiskelijavaihdon aikana ulkomailla! Itse olen kokenut opinnot mielenkiintoisina ja käytännönläheisinä, ja olen ollut erittäin tyytyväinen opetuksen tasoon. Kurssitöinä olen päässyt tekemään muun muassa markkinatutkimuksen iPhonesta, strategiakatsauksen Fiskarsista, tilinpäätösanalyysin Nesteestä sekä seminaarityön asuntokuplista. Usealla kurssilla työn sisältöön pääsee itse vaikuttamaan, koska saa päättää, minkä yrityksen, tuotteen tai aiheen ottaa tarkastelun kohteeksi. Toisinaan saa pyörittää jopa omaa yritystä yrityssimulaatiopelissä, tai keksiä yritysidean ja laatia sille liiketoimintasuunnitelman! Ensimmäisen vuoden opetus koostuu pääosin luennoista, mutta esimerkiksi kielten sekä laskentatoimen ja rahoituksen opinnoissa on myös pienemmissä ryhmissä tehtäviä harjoituksia. Pääsääntöisesti läsnäolopakkoa ei ole, mutta opetukseen osallistuminen edesauttaa oppimista ja kurssista suoriutumista. Kurssien suoritustapoina ovat tentit sekä yksilö- ja ryhmätyöt. Ensimmäinen vuosi Vaasassa häämöttää loppuaan, ja odotan jo innolla, mitä mielenkiintoista ensi syksy tuo tullessaan! Mainittakoon vielä, että maisterivaiheessa on tarkemmat erikoistumisvaihtoehdot, kuten vaikkapa henkilöstöjohtaminen, tilintarkastus tai kansainvälinen EPAS-akkreditoitu rahoituksen maisteriohjelma.

 

 

Vaasassa toimii kuusi korkeakoulua, ja joka viides vastaantulija on opiskelija, minkä ansiosta opiskelijaelämä on vilkasta. Menoa riittää ja aktiviteetteja on moneen makuun. Miltä kuulostaisi kylteriäisten rastirata, Espanjan viinitasting, sushikurssi ja poikkitieteelliset haalaribileet, vai haluaisitko kenties laittaa ykköset päälle Oscar gaala –teemaisiin akateemisiin pöytäjuhliin? Entäpä tenniskokeilu, Halloween pool party Tropiclandiassa, yritysmaailman puhujatapahtumat, 3D-printtaukseen tutustuminen tai excursio Berliiniin? Tätä kaikkea on tarjolla opiskelun vastapainoksi, vai oliko se juuri toisinpäin? 😉

 

Kevään aikana lukumotivaatio voi välillä tuntua olevan hukassa, varsinkin jos valintakoekirjojen pänttääminen alkaa heti kirjoitusten jälkeen. Toivottavasti tämä blogiteksti auttaa pitämään tavoitteenne kirkkaana mielessä myös niinä epätoivon hetkinä, ja jaksatte puurtaa loppuun asti – se kannattaa ja maksaa itsensä moninkertaisena takaisin! Isosti tsemppiä luku-urakkaan ja toivottavasti nähdään kampuksella ensi syksynä! 🙂

Eleni

Kuvat: https://warrantti.kuvat.fi/kuvat/

, ,

Related Posts

No results found

Valikko