NESU-Waasan hallitus 2021

Alma Sarja
Iiris Auvinen
Kasper Hellberg
Miika Niinimäki
Saku Salo

NESU-Puheenjohtaja

Helmi Aro

NESU eli NORDISKA EKONOMIE STUDERANDES UNION on pohjoismainen kauppatieteilijöiden järjestö, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen kauppatieteilijöitä ympäri Suomea ja Pohjoismaita. Alun perin NESU on lähtöisin Ruotsista, josta se rantautui Vaasan kautta Suomeen. Vaasa kantaakin ylpeänä Suomen vanhimman NESU-kaupungin kunniaa ja perinteitä. Suomessa NESU löytyy Vaasan lisäksi kaikista muistakin kylterikaupungeista.

NESU-Waasa on osa Warranttia. Sen pääasiallisena tehtävänä on järjestää suurin osa Warrantin akateemisista pöytäjuhlista eli sitseistä, joissa on aina eri teema ja joissa lauletaan, juodaan snapseja, syödään ja mikä parasta, nautitaan hyvästä seurasta. Unohtumattomimmiksi kutsutaan usein NESU-Waasan legendaarisia ja äärimmäisen suosittuja harkkasitsejä, joissa uudet fuksit pääsevät tutustumaan sitsikulttuuriin. Sitsien järjestämisen lisäksi NESU-Waasa järjestää myös muita aktiviteetteja, kuten tutustumista suomenruotsalaisten perinnepeli CAPS:iin.

NESU-Waasa mahdollistaa tutustumisen muiden kaupunkien sitseihin ulkkarikiintiössä eli ulkopaikkakuntalaisena vieraana. Samalla tavoin myös Vaasan sitseillä käy opiskelijoita muista kaupungeista. Lisäksi NESU:n kautta on mahdollista osallistua kaksi kertaa vuodessa järjestettävään viikon mittaiseen seminaariin, joka tiivis paketti workshoppeja ja hauskanpitoa.

NESU-Waasan hallitukseen kuuluu kuusi henkilöä: puheenjohtaja, talousvastaava, tiedottaja, sitsivastaava, sponsorivastaava ja sihteeri. He vastaavat NESU-Waasan päivittäisestä toiminnasta. NESU-Waasan hallitus (pl. puheenjohtaja) valitaan joka syksy järjestettävässä hallitushaussa.

Lyhyesti sanottuna NESU tuo yhteen opiskelijaelämän parhaat puolet: opiskelukaverit, yritysyhteistyön, verkostoitumisen sekä hauskanpidon. NESU:n jäseneksi ei tarvitse liittyä, vaan jokainen Warrantin jäsen on tervetullut NESU:n järjestämiin tapahtumiin.

Valikko