NESU:n seminaari – ainutlaatuinen kokemus

Seminaari voidaan sieventää kahteen perusosaan:

  1. Joukko kauppatieteilijöitä kaikista Pohjoismaista kokoontuu keskustelemaan ja oppimaan uutta pohjoismaisesta liike-elämästä
  2. Samalla osallistujat tutustuvat muihin kauppatieteilijöihin ja pitävät hauskaa keskenään.

Seuraavassa on pelkkä pikainen välähdys NESU:n seminaarin mahtavasta menosta ja tunnelmasta. Esitys on löyhästi kronologinen ja paikoin suuresti yleistävä. Ainoastaan osallistumalla seminaariin voit löytää koko totuuden…

PERUSJUTTUJA

Noin viikon kestävä, kahdesti vuodessa järjestettävä seminaari on NESU-järjestön tärkein tapahtuma ja siellä kokoontuu NESU:n päättävä elin mm. valitaan presidentti.

Seminaarilla on aihe, joka liittyy liike-elämään tai yritystoimintaan. Aiheet ovat yleensä laajoja kokonaisuuksia, joista käsitellään useita pienempiä paloja useiden eri yhteistyöyritysten ja kyseisen oppilaitoksen avustuksella. Pohjoismaisuus on vahvasti läsnä seminaarin aihepiirissä, onhan NESU pohjoismainen järjestö. Seminaarin ohjelman tavoitteena on laajentaa osallistujien tietoja aiheesta ja mahdollisesti antaa soveltuvin osin lisäarvoa ja uusia ideoita myös opintoihin. Ohjelmaan kuuluu toki myös runsain mitoin viihdettä ja keskinäistä hauskanpitoa.

ENNEN SEMINAARIA

Kutsut seminaariin lähetetään yleensä muutamaa kuukautta ennen seminaaria, jonka jälkeen halukkaat tekevät hakemuksen, jonka lähettävät järjestävälle kaupungille/ maalle. Osallistujamäärä on yleensä rajoitettu 40-60 henkilöä.

SEMINAARISSA

NESU-seminaari koostuu mm. seuraavista osa-alueista

Se virallisempi osa

Tämä osa sisältää luentoja, yritysvierailuja, excursioita, workshoppeja, case-työskentelyä

Luennoilla käsitellään sekä viikon aiheen teoreettista pohjaa, että käytännön sovelluksia oikeiden yritysten toiminnassa. Luennoitsijat ovat isännöivän oppilaitoksen opettajia tai opiskelijoita ja paikallisten yritysten edustajia. Aiheesta riippuen voidaan käyttää esim. case-työskentelyä aiheeseen perehtymiseksi. Yritysvierailut laajentavat näkymää.

Ei ihan niin virallinen osa

Sitsejä, mökkikeikkoja, klubbailua, shoppailua, nähtävyyksiä, yleistä juhlintaa ja notkumista.

Viikkoon kuuluu perinteisesti kaksi sitsi-iltaa. Local evening (mökkisitsit), pidetään yleensä mökillä ja sen aiheena on isäntämaan kulttuuri ja paikalliset erikoisherkut. Nordic evening-sitsit on enemmän perinteisen sitsin tyyppinen illanvietto, ja myös seminaarin ulkopuoliset nesulaiset voivat osallistua sitseille.

NESU toiminta

Maakokous, Union Meeting

Maakokouksessa kunkin maan edustajat keskustelevat oman maansa ajankohtaisista tapahtumista ja päättävät mahdollisesti yhteisen kannan Union Meetingin asialistan aiheisiin.

Kaikki seminaarin osanottajat ovat paikalla Union Meetingissä, joka on NESU:n päättävä elin. Kaupungt kertovat omasta toiminnastaan ja suunnitelmistaan. Presidentti ja hallituksen jäsenet raportoivat toiminnastaan ja suunnitelmistaan. Presidentti ja hallituksen jäsenet raportoivat toiminnastaan edellisen seminaarin jälkeen.

Yllämainittujen osioiden järjestys vaihtelee varsin vapaasti, mutta yhdellä tilaisuudella on oma paikkansa aikataulussa:

Gaala

Gaala on viikon viimeisenä iltana (yleensä lauantaina). Gaalassa haalarit jätetään hotelliin ja koko porukka pukeutuu parhaimpiinsa. Herrojen pukukoodina ovat tummat puvut, kun taas naiset esiintyvät edukseen pitkissä iltapuvuissaan. Gaalan valmistelu kestää yleensä useita tunteja, joten ennen cocktail-tilaisuutta on runsaasti vapaa-aikaa.

Etikettiä noudatetaan pienin NESUlle ominaisin muutoksin, viini virtaa ja laulu raikaa, ehkä jo hieman käheistä kurkuista, mutta silti valtavalla innolla. Illallinen kestää yleensä ainakin pari tuntia, mutta ne kuluvat aina liian nopeasti vanhojen ja uusien ystävien seurassa. Gaala saattaa vaikuttaa hieman sitsiltä, sillä lauluja riittää ja snapsi jos toinenkin kumotaan illan aikana, mutta todellisuus on jotain aivan muuta.  Menu on vähintäänkin hienostunut ja sisältää useita ruokalajeja. Gaalaan kuuluu olennaisena osana erilaisia traditioita, jotka selviävät paikan päällä. Gaalasta suunnataa usein varsin railakkaille ja vauhdikkaille jatkoille.

Vaikka seminaari kestääkin seitsemän päivää, pelätty ja odotettu sunnuntaiaamu tulee turhan aikaisin. Perinteinen sanonta seminaarista ’’What happens in conference, stays in conference’’. Vain mukana olemalla voit kokea koko seminaarin ainutlaatuisuuden. LÄHDE ROHKEASTI MUKAAN.

Seuraavat seminaarit

Kevät 2018, Helsinki

Syksy 2017, Tallinna

Syksy 2017, Lappeenranta

Kevät 2017, Vaasa

Syksy 2016, Oulu

Kevät 2016, Jyväskylä

Syksy 2015, Tampere

Kevät 2015 Turku

Syksy 2014, Reykjavik

Kevät 2014, Helsinki

Syksy 2013, Vaasa

Kevät 2013, Tallinna

Syksy 2012, Oulu

Kevät 2012, Jyväskylä-Tampere:

Syksy 2011, Turku:

Kevät 2011, Reykjavik

Syksy 2010, Helsinki

Kevät 2010, Vaasa

Syksy 2009, Tampere

Kevät 2009, Århus, Tanska

Syksy 2008 Turku – Poru

Kevät 2008, Reykjavik, Islanti

Syksy 2007, Helsinki

Kevät 2007, Vilna, Liettua

Syksy 2006, Århus, Tanska

Kevät 2006, Tampere

Syksy 2005, Reykjavik, Islanti

Kevät 2005, Kööpenhamina, Tanska

Syksy 2004, Helsinki

Kevät 2004, Århus Tanska

Syksy 2003 Reykjavik, Islanti

Kevät 2003, Turku

Syksy 2002, Århus, Tanska

Kevät 2002, Reykjavik, Islanti

Syksy 2001, Helsinki

Valikko