Kuten ehkä jotkut ovatkin jo huomanneet, meillä Vaasassa on oma NESU-hallituksemme osana Warrantti ry:n toimintaa. NESU eli Nordiska Ekonomie Studerandes Union on pohjoismainen kauppisopiskelijoiden opiskelijajärjestö, jonka tehtävänä on toimia verkostoitumisalustana kauppatieteiden opiskelijoille.

NESUn toiminta kulminoituu käytännössä tapahtumiin, ja nämä tapahtumat ovat oiva tapa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja ottamaan pientä irtiottoa opiskeluarjesta. NESU on vahvasti näkyvillä silloin, kun tapahtumat lähestyvät, mutta kerron seuraavaksi hieman siitä, mitä toiminta on hallituslaisen näkökulmasta pitänyt sisällään ja millaisia ajatuksia vuodesta on jäänyt.

Miksi NESU?

Kokemukseni perusteella voin todeta, että eläväinen yhteishenki ja tekemisen meininki leimaa NESUn toimintakulttuuria. NESU-hallituksessa olen päässyt sekä ottamaan että jakamaan vastuuta, mikä lisää motivaatiota entisestään. Kussakin pestissä pääsee todella kokeilemaan siipiään, ja pestit koskevat niin tiedottamista, yhteistyökumppaneiden etsintää, sisällöntuotantoa, visuaalista suunnittelua kuin budjetointiakin. Viimeksi mainittu on minulle se ensisijainen tehtävä, mutta tässä se talousvastaavakin rustailee innoissaan blogitekstiä. Halutessaan vapautta tehtävien suhteen siis on, kuitenkin valtuuksien ja vastuiden rajoissa.

NESU järjestää suhteellisen paljon tapahtumia, ja välillä voi tuntua, että on monta rautaa tulessa. Tämä on kuitenkin erittäin opettavaista ja jännittävää, ja epämukavuusalueelle ohjautuminen onkin vahvasti suositeltavaa. Haluan painottaa, kuinka arvokasta kokemusta esimerkiksi projektiluontoisessa tiimityöskentelyssä jaostoissa voi itsellensä kerryttää – puhumattakaan pestikohtaisista asioista, joista kerromme lisää infoillassamme.

Hallitustovereiden tuki ja mielipiteet ovat olleet kultaakin arvokkaampia, ja palkitsevinta on ollut se, kun ajoissa ja huolella suunniteltu tapahtuma menee niin kuin pitääkin. Vaikka emme tunteneet toisiamme vielä vuosi sitten, hallituksemme on yhteisten kokemusten kautta hitsautunut niin hyvin yhteen, että kutsumme toisiamme jo perheenjäseniksi.

Miten NESUn toimintaan pääsee mukaan?

Järjestämme infotilaisuuden 9.10., jonne olet erittäin lämpimästi tervetullut! Illan aikana kerromme toiminnastamme hieman lisää, ja lopuksi vähän hassutellaan ja tehdään tuttavuutta NESU-boolin (ja miksei muidenkin läsnäolijoiden) kanssa.

Skoolataan kun tavataan!

Vaasan Vaula

Talousvastaava

NESU-Waasa 2018

Valikko