Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on pitänyt sisällään useita, toinen toistaan hienompia tapahtumia ja lukuisia Suomi100 -tuotteita. Juhlavuosi huipentui Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12. keskiviikkona, kun pääsimme seuraamaan taas Linnan juhlien hienoa pukuloistoa tv:n äärellä, Tuntematonta sotilasta unohtamatta.

Palataan nyt kuitenkin reilu viikko taaksepäin, kun myös Warrantti juhli satavuotiasta itsenäistä
Suomea Suomi100 -gaalan merkeissä. Paljoa ennakkotietoa tapahtumasta ei juhlijoille annettu,
bussit lähtisivät juhlapaikalle kaupungintalolta klo 18:00 ja vaatetukseksi saisi kaivaa kaapinperältä vähän hienompaa päällepantavaa. Odotettavissa oli myös jonkinlaista ruokaa ja juomaa, sekä pientä ohjelmaa.

Juhlapäivänä bussit suuntasivat kaupungintalolta kohti tuntematonta juhlapaikkaa, joka loppujen lopuksi sijaitsi Mustasaaressa. Juhlapaikalla meitä odotti hienoksi laitettu juhlasali, alkumaljat sekä Suomi100 -bingo. Istumapaikkojen löydyttyä juhla alkoi projektijaoston sekä puheenjohtajan puheilla. Puheiden jälkeen meille esiintyi Vaasan ylioppilaskuoro, joka lauloi Suomi100-teeman mukaisesti mm. Finlandia-hymnin.

Vaasan ylioppilaskuoron jälkeen olikin aika jo siirtyä ruokapuolen pariin, joka paljastui hyvinkin
kattavaksi buffetiksi. Aluksi oli pelätty ruuan olevan sitsiruoka-tyyppistä, mutta buffetti yllätti kyllä positiivisesti! Buffetin jälkeen meitä viihdytti koomikko Heikki Vilja, joka myös osasi asiansa ja sai koko juhlaväen nauramaan.

Vaasan ylioppilaskuoron ja koomikon lisäksi saimme nauttia livebändistä, joka soitti kaikenlaista musiikkia laidasta laitaan. Hieman kankean alun jälkeen myös juhlijat uskaltautuivat laittamaan jalalla koreasti, ja loppuilta menikin enemmän tai vähemmän tanssiessa ja houkuttelevia drinkkilipputarjouksia hyödyntäessä.

Ja mitä olisikaan gaalailta ilman hulppeaa yllätysohjelmaa? Tällä kertaa meille tarjoiltiin oikein
kattava ilotulitus satavuotiaan itsenäisen Suomen kunniaksi, ja seteleitä lenteli taivaalle oikein olan takaa. Mutta olihan se hieno!

Ilotulitusten jälkeen jatkettiin vielä livebändin ja drinkkilippujen tahtiin hyvä tovi, kunnes oli aika pakata juhlijat busseihin ja palata takaisin keskustan tuntumaan. Gaalan jälkeen jatkettiin vielä jatkoille Tørstiin, mutta ei siitä sitten sen enempää..

Isot kiitokset projektijaostolle huikeasta gaalasta, joka ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi!

– Jenni

Valikko