WykyWykyWyky

Olimme tunteneet toisemme reilun vuoden ajan, kun eräillä haalaribileiden etkoilla puheeksi tuli, että Antti-Jussi oli hakenut Wykytoimihenkilöksi ja kaipasi kaveria messiin. Ella lupasi yhteisen ystävän ehdotuksesta lähteä mukaan, eikä enää seuraavana päivänä kehdannut kieltäytyä – vaikka käsitystä siitä, mikä Wykyt edes oli, ei ollut juuri lainkaan. Tuolloin kumpikaan ei osannut myöskään arvata kuinka paljon homma tulee vaatimaan, saatikka antamaan.

Noin puolenvuoden ajanjaksoon mahtui lukematon määrä sähköposteja, puheluita, sopimuksia, tapaamisia mutta myös naurua ja onnistumisen tunteita. Oli hankittava tilat, esiintyjät, järjestyksenvalvojat, bussit, 40-henkinen avustajajoukko, sponsoreita ja viranomaislupia. Lisäksi täytyi myös muistaa teippirullat, haalarimerkit, avustajien eväät, narikat, megafonit ja kaikki muu pieni tilpehööri, jota ei edes tullut ajatelleeksi.
Näin suuren opiskelijatapahtuman järjestäminen vaati toki paljon: ajanhallintaa, kalenterien yhteensovittamista, neuvottelu- ja yhteistyötaitoja, Excel-taulukon hallintaa, organisointikykyä, pitkää pinnaa sekä mittaamattoman tärkeitä apujoukkoja. Eli kaikkia niitä taitoja, joita myös työelämässä tarvitsee.

Palkitsevinta Wykyjen vetämisessä oli kuitenkin nähdä tapahtumapäivänä, kuinka pitkä suunnittelu ja valtava työmäärä tuottivat tulosta. Vaikka viimeisellä viikolla niin stressi kuin things to do -listan pituuskin aiheuttivat unettomia öitä, emme vaihtaisi päivääkään pois. Yhdessä onnistumisen fiilis, sponsorisopimusten klousaaminen sekä koko staffin innostunut ote palkitsivat enemmän kuin osasi odottaa. Vaikka välillä asiat eivät edenneet ja takapakkia tuli niin yhteistyökumppaneilta kuin Jodelin palsoiltakin, onnistumiset ja odotusten ylittämiset päihittivät negatiiviset uutiset ja kommentit mennen tullen.

Wykypäivän järkkäämisen ansiosta molemmat saimme myös kesätyön ja sitä kautta vakituisen työpaikan. Tapahtumanjärjestäminen voi siis antaa myös omaa tulevaisuutta varten paljon pelkän CV-merkinnän ja verkostoitumisen lisäksi.

Tyhjästä ei tietenkään tarvi lähteä liikkeelle, sillä me autetaan kyllä. Meiltä saa myös kysellä, jos jokin vielä askarruttaa hakemista ennen. Hakuaikaa on 22.11. asti. Älä missaa mahdollisuutta astua mukavuusalueen ulkopuolelle, vaan jätä hakemus niin voit olla mukana järkkäämässä ensi vuodelle entistä huikeampia Wykyjä!

Terkuin

Ella ja A-J

Valikko