Olen Helmi, toisen vuoden opiskelija ja olen toiminut Wykyzinen toimituksessa viime syksystä lähtien. Ennen Wykyzineä aikaisempi kokemukseni kirjoittamisesta rajoittui huonoihin äidinkielen esseisiin. Tämän lisäksi kirjoittaminen on tuntunut minusta aina vaikealta. Miksi sitten hain mukaan Wykyzineen? No, silkasta päähänpistosta.

Jaostoomme kuuluu tällä hetkellä kahdeksan aktiivista ja persoonallista jäsentä. Tapaamme rennoin merkein uuden lehden tiimoilta pohtimaan sen sisältöä, ja useimmiten myös herkuttelemaan. Lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa, joten tapaamisiakin on vähintään sen verran. Kokousten lisäksi kokoonnumme välillä myös rennommissa merkeissä, esimerkiksi flipcup- aka wykycup-iltamien merkeissä. Olen Wykyzinen kautta tutustunut erilaisiin ihmisiin, joihin en olisi törmännyt ilman tämän jaoston toimintaa. Tältä porukalta saa tukea ja uusia ideoita, kun on tuntunut siltä, ettei oma teksti lähde luistamaan. Lehden lisäksi Wykyzineen kuuluu myös blogi, jota juuri nyt luet. Olen blogin kehittämisessä mukana ja päässyt tällekin puolelle raaputtamaan pari postausta.

Kirjoitusten lisäksi lehti tarvitsee myös kuvitusta, josta vastaan myös osittain. Kuvittamisessa minulle on annettu miltei vapaat kädet. Piirtäminen on ollut minulle harrastus jo kauan ja on huikeaa päästä jatkamaan sitä myös opintojen ohessa. Wykkärin ansiota osaan nimittäin varata aikaa piirtämiselle muiden touhujen ohessa.

Oman haasteensa Wykyzinessä toimimiselle tuovat töiden deadlinet. Tämä pakottaa priorisoimaan lehden, vapaa-ajan ja kouluhommien välillä. Aina ei saa niin puhdasta ja hyvää jälkeä, mitä itse haluaisi kirjoituksiltaan tai kuvitukselta. Joskus tuntuu siltä, ettei mikään aika riittäisi ja omaa työtään voisi hioa vaikka kuinka kauan. Kyse on myös itsekriittisyydestä ja uskalluksesta tuoda oma tuotoksensa yleisön eteen. Tätä samaista taitoa tarvitaan myös työelämässä. Välillä on hyvä osata vain päästää omasta työstään irti.

Vaikka kirjoittaminen tuntui aluksi vieraalta, olen iloinen, että hain tähän jaostoon. Wykyzine tarjoaa niin paljon mahdollisuuksia kirjoittamisen, valokuvaamisen ja kuvittamisen suhteen niin lehdessä kuin blogin puolella. On ollut myös mahtavaa päästä osaksi tätä timanttista porukkaa. Tahtoisin rohkaista jokaista fuksia, joka lukee tätä postausta: Hae mukaan jaostotoimintaan! Oli kyseessä sitten mikä tahansa jaosto, et tule katumaan!

Helmin kuvitus numerossa 1/2018

Helmin kuvitus numerossa 2/2018

Wykyzinen toimitus jaostojen palkitsemisillassa keväällä 2018

 

Helmi Kallio

Valikko